Kuhmo torjuu koronavirusta uusilla rajoituksilla

Kuhmon kaupunki esittää useita rajoitustoimia alueella havaitun laajan koronatartuntatilanteen takia. Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta altistuksesta on löytynyt tähän mennessä jo 14 koronatartuntaa ja 130 altistunutta.

Rajoitukset on laadittu yhteistyössä Kainuun soten kanssa ja niitä koskevat viranhaltijapäätökset on tarkoitus tehdä sunnuntain aikana, Kuhmon kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan kaikki kaupungin järjestämät tilaisuudet perutaan 6. syyskuuta asti.

Kaupungin toimista kirjasto suljetaan noutamista ja palauttamista lukuunottamatta, museotoiminta sulkeutuu ja nuorisotyö siirtyy etätyöskentelyyn.

Kuhmon musiikkiopiston ja Sotkamon kansalaisopiston kaikki ryhmämuotoinen opetus on tauolla Kuhmossa niin ikään 6. syyskuuta asti. Etäopetus on mahdollista.

Kaupungin liikuntatilat ovat suljettuina ja samoin kaupungintalo ensi viikon torstaihin asti. Kaupungin henkilöstö siirtyy mahdollisuuksien mukaan etätöihin.

Koululaisia etäopetukseen

Toisen asteen oppilaitoksista Kuhmon lukion kaikki luokka-asteet siirtyvät etäopetukseen syyskuun 29. päivään saakka. Opetuksessa myös Taitotehdas toimii etäopetuksessa syyskuun 6. päivään saakka.

Perusopetuksen tiloissa kielletään kaikki ulkopuolinen toiminta eikä oppilaiden syyslukukauden TET-jaksoa toteuteta. Koulukyyteihin suositellaan kasvomaskia.

Ruokapaikkoihin rajoituksia

Ruokapaikoissa suositellaan vähentämään istumapaikkoja turvavälin takaamiseksi. Buffet-ruokailussa suositellaan, että ravintolan henkilökunta annostelee ruuan. Myös tämä suositus on voimassa syyskuun 6. päivään saakka.

Kaupungin tiedotteessa suositellaan myös, että kuhmolaiset pidättäytyvät yhteisistä tapaamisista ainakin syyskuun 6. päivään saakka. Välttämättömässä asioinnissa, joissa turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää, käytetään kasvomaskeja.

Leave a Reply