Norjan supertähti sai järkyttävän tekstiviestin tyttöystävältä – ”Minulla on syöpä, piste”

Norjan aituritähti Karsten Warholm hätyytteli sunnuntaina Berliinissä jälleen USA:n Kevin Youngin yli 28-vuotiasta 400 metrin aitojen maailmanennätystä 46,78.

Warholm jäi siitä kolme kymmenystä; 47,08 on kaksinkertaisen maailmanmestarin uran kolmanneksi paras aika.

Warholm yrittää maailmanennätystä vielä tällä kaudella kerran: Rooman Timanttiliigassa torstaina 17. syyskuuta.

Oslolaislehti VG kertoi sunnuntaina, miten Norjan yleisradioyhtiön NRK:n tekemä dokumenttisarja Karsten og Leif nostaa pintaan myös hyvin herkkiä ja yksityisiä asioita Warholmin elämästä lähivuosien ajalta. Dokumentin nimessä mainittiva Leif on urheilijaa valmentava Leif Olav Alnes.

Warholm antoi dokumenttisarjaan haastattelua kesäkuun alussa kotonaan Oslossa ja kaivoi puhelimestaan esille noin kolme vuotta aiemmin saamansa tekstiviestin.

– Olen sairastunut syöpään. Piste.

Viestin lähettäjä oli Warholmin pitkäaikainen tyttöystävä, haastattelutilanteessa mukana ollut Oda Djupvik, joka oli viestiä lähettäessään juuri saanut kuulla sairastavansa imusolmukesyöpää, jonka hoidot tulisi aloittaa välittömästi.

Syöpädiagnoosi tuli oireettomalle ihmiselle kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Dokumentissa haastatellun Djupvikin mukaan hoidot toimivat niin tehokkaasti, että hän matkusti katsomaan poikaystävänsä juoksuja Lontoon MM-kisoihin elokuussa 2017 erittäin hyvän ennusteen kanssa.

Kun Warholm sensaatiomaisesti voitti kaatosateessa juostun loppukilpailun, hetki oli kummallekin äärimmäisen tunteikas:

– Kävin viimeisessä syöpähoidossani päivää ennen kuin matkustin Lontooseen. Olimme kumpikin voittaneet kamppailumme. Tämä on oikeastaan äärimmäisen iloinen tarina, sittemmin terveen paperit saanut Djupvik kertoo dokumentissa.

Vaikka osa norjalaisesta mediasta on tiennyt Djupvikin terveyshaasteet, pari on pitänyt hyvin yksityiseksi kokemastaan asiasta julkisuudessa matalaa profiilia. Nyt Warholm päätti kuitenkin puhua.

– Olisi tuntunut tekopyhältä olla puhumatta asiasta tällaisessa dokumenttiprojektissa, hän myöntää.

Leave a Reply