Suomessa todettu 19 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa yhdeksän potilasta – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Uusimmat tiedot lyhyesti

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa on todettu 19 uutta koronavirustartuntaa.

Keskiviikkoon mennessä koko Suomessa on raportoitu yhteensä 8 161 koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista seitsemän raportoitiin Helsingissä.

THL kertoi keskiviikkona, että sairaalahoidossa on yhteensä yhdeksän koronaviruspotilasta. Määrä on laskenut yhdellä maanantaista.

Tehohoidossa koronaviruspotilaita on kaksi eli yksi enemmän kuin alkuviikosta.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia ei ole tullut ilmi. THL tiedotti keskiviikkona, että tähänastisten kuolemantapausten kokonaismäärä on laskenut yhdellä sairaanhoitopiireissä tehtyjen tarkennusten myötä.

Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut 335 ihmistä.

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset. Testeissä on kuitenkin alkusyksystä ollut pahoja ruuhkia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa.

Suositus on voimassa niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Tästä syystä HS on myös siirtynyt seuraamaan tartuntojen määrää kahdessa viikossa yhden sijaan.

OIREHTIVIEN määrän kehitystä voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Se näyttää niiden Omaolo-palveluun vastanneiden määrän, joita on kehotettu kääntymään terveydenhuollon puoleen mahdollisen koronavirustartunnan takia. Vastanneista monen kohdalla siis testi myöhemmin osoittaa, että oireiden selitys onkin jokin muu.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa. Tietoja on merkitty katkoviivalla siitä lähtien, kun THL lakkasi tiedottamasta näistä luvuista joka päivä.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa. Tietoja on merkitty katkoviivalla siitä lähtien, kun THL lakkasi tiedottamasta näistä luvuista joka päivä.

Leave a Reply