Suomi on tarjoutunut isännöimään Bidenin ja Putinin huippukokousta

Suomi on kertonut Venäjälle ja Yhdysvalloille olevansa valmis isännöimään presidentti Vladimir Putinin ja presidentti Joe Bidenin mahdollista huippukokousta. Asiasta uutisoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

– Mitä tulee tähänkin mahdolliseen tapaamiseen, valmius sen järjestelyihin on esitetty kummallekin taholle, kommentoi tasavallan presidentin kanslia lehdelle.

Kanslia ei kommentoinut Iltalehdelle sitä, mitä mahdollisia kokouspaikkoja Suomessa on pidetty esillä.

Yhdysvallat ehdottanut tapaamista, Venäjä harkitsee

Presidentit Biden ja Putin keskustelivat puhelimitse tiistaina, jolloin ajatus huippukokouksen järjestämisestä nousi esille.

Valkoisen talon mukaan Biden esitti puhelussa, että keskustelua kaikista maiden välisistä asioista jatkettaisiin lähikuukausien aikana huippukokouksessa jossain kolmannessa maassa.

Venäjä kertoo harkitsevansa huippukokousta maiden presidenttien kesken. Putinin tiedottajan mukaan Bidenin ehdotukseen tullaan perehtymään, mutta on liian varhaista puhua sen yksityiskohdista.

Myös Putin ja Trump kohtasivat Suomessa

Bidenin ja Putinin tapaamisen järjestäminen Suomessa nousi esille myös helmikuussa, kun ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr.) kysyttiin asiasta tämän vieraillessa Pietarissa.

Haavistolta kysyttiin, olisiko Suomi valmis tarjoamaan perinteitä kunnioittaen uudelleen tapaamispaikan Yhdysvaltojen ja Venäjän johtajien tapaamiselle. Putin tapasi Bideniä edeltäneen presidentti Donald Trumpin Helsingissä vuonna 2018.

Haavisto vastasi tuolloin, että Suomi on aina avoin toimimaan tämänkaltaisten tapaamisten paikkana.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.