Twitter ottaa osan vastuusta loppiaisen mellakkaan johtaneesta väärän tiedon leviämisestä – Facebookin mukaan vastuu tapahtuneesta on Trumpilla ja mellakoitsijoilla

Sosiaalisen median alusta Twitter myöntää olleensa osin vastuussa väärän tiedon leviämisessä, mikä johti loppiaisen mellakkaan Yhdysvaltain kongressitalolla, kertoo CNN (siirryt toiseen palveluun).

– On otettava myös huomioon laajempi ekosysteemi. Kyse ei ole vain teknologia-alustoista, joita käytämme, Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Teknologiayritykset Twitter, Facebook ja Googlen emoyhtiö Alphabet olivat torstaina ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain kongressin kuultavana sitten loppiaisen mellakan.

Facebookin ja Alphabetin johtajat eivät puolestaan myöntäneet, että yrityksillä olisi ollut vastuuta väärän tiedon leviämisessä.

Somejättien toimitusjohtajat olivat kongressin kuultavana torstaina useiden tuntien ajan. Heiltä tiedusteltiin loppiaisen mellakasta ja ex-presidentti Trumpin poistamisesta alustoiltaan sekä valheellisen tiedon ja rokotevastaisuuden leviämisestä alustoiltaan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.