Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Kiina aikoo testata yli yhdeksän miljoonaa ihmistä viidessä päivässä, koronakaranteeni ja -eristys lyhenevät tänään

  • Omaehtoinen karanteeni ja tartuntatautilääkärin määräämä karanteeni lyhenevät 14 päivästä 10 päivään. Eristyksen pituus lievässä koronainfektiossa puolestaan lyhenee 14 päivästä seitsemään päivään. Koronainfektio katsotaan lieväksi silloin, kun se ei vaadi sairaalahoitoa.
  • Ravintoloiden aukioloaikoja on tiukennettu kuudessa maakunnassa (Uusimaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa). Sunnuntaista 11.10. alkaen anniskelu on lopetettava klo 22 ja ravintoloiden suljettava ovensa klo 23. Torstaista 8.10. alkaen ravintolat kaikkialla Suomessa ovat joutuneet lopettamaan anniskelun kello 24 ja sulkemaan ovensa kello 1.
  • Koronavirustilanne on heikentynyt kuudella alueella: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueet ovat kiihtymisvaiheessa. Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut olevansa leviämisvaiheessa. Katso lisää alueellisesta tilanteesta täältä (siirryt toiseen palveluun).
  • Täältä näet oman kuntasi tuoreet koronatartunnat sekä näet koronatilanteen kehittymisen Suomessa ja maailmalla. Voit lukea lisää oman maakuntasi koronatilanteesta tästä.
  • Haluatko tärkeimmät uutiset koronaviruksesta kännykkääsi? Lataa tästä yle.fi-sovellus (siirryt toiseen palveluun).

Leave a Reply