Presidentti Niinistö amerikkalaiskanavalle: “En ole peloissani, eivätkä suomalaisetkaan ole”

Presidentti Sauli Niinistö kertoi amerikkalaiselle CNN-yhtiölle, että Putinin mukaan Venäjä ei missään vaiheessa ole tavoitellut presidentti Zelenskyin hallituksen kaatamista.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi CNN-televisioyhtiön haastattelussa viime perjantain keskusteluistaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.

CNN:n haastattelijana oli toimittaja Christiane Amanpour, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu sotakirjeenvaihtaja.

Niinistö kertoi, että Putinin mukaan Venäjällä on lista vaatimuksia, mutta Ukrainan hallinnon vaihtaminen ei ole koskaan kuulunut niihin.

Amanpour kysyi vielä vahvistukseksi Niinistöltä, eikö yleinen uskomus pidäkään paikkaansa, että Putin aikoo marssia Kiovaan, syrjäyttää nykyhallinnon ja asettaa sen tilalle oman nukkehallituksensa.

– Hän oli hyvin selkeä vastauksessaan, kun kysyin tätä, ettei hän koskaan sellaista ole vaatinutkaan, Niinistö vastasi.

Niinistö kertoo olevansa huolestunut Venäjän ilmaiskuista lähelle Puolan rajaa. Hän ei kuitenkaan pidä Venäjän iskuja Nato-maahan todennäköisenä.

– Uskon, että hän ymmärtää ison riskin, jos tekisi niin, Niinistö sanoi.

Niinistö arvioi Venäjän tavoitteista, että Putin haluaa Krimin tunnustuksen ja laajemman Donbasin alueen, ei vain niin sanottujen kansantasavaltojen alueen.

Niinistön mukaan Putinin tähtäimessä on myös Ukrainan demilitarisointi ja Putinin mielestä se nimenomaan on käynnissä tässä sodassa.

Niinistön mielestä Putinista paistaa katkeruus.

– Hän on tehnyt Äiti Venäjä -ajatuksesta mission itselleen, Niinistö sanoi.

Amanpour kysyi Niinistöltä suoraan tämän omista mahdollisista peloista.

– En ole peloissani, eivätkä suomalaisetkaan ole. Mutta olemme varuillamme. Putin on erittäin päättäväinen toimissaan, Niinistö sanoi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.